Koláče

Babičkina šťavnatá bábovka

Na cesto:

3/4 šálky polohrubej  múky
20 g droždia
1/3 šálky mlieka
4 žĺtky
4 lyžice  cukor
160 g masla
100 g hrozienka
1 – 2 polievkové lyžice rumu
1/2 citróna
práškový cukor
vanilkový cukor

krém:

1/2 šálky mlieka
2 žĺtky
2 lyžice hlad. múky
vanilka na chuť
čerešne na ozdobu

Droždie dáme rozpustiť v teplom mlieku, pridáme teplé rozpustené maslo, cukor, vanilku, rum, postrúhanú citrónovú kôru a žĺtky. Potom pridáme múku a miesime dôkladne .. keď ho budeme mať vymiesené pridáme hrozienka. Cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, necháme na teplom mieste. Keď sa zdvihne v jednej rovine s okrajmi formy, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 ° C počas 45-60 minút.
2 žĺtky vymiešame s cukrom, múkou a vanilkou a postupne zmiešame s horúcim mliekom. Miešame,kým nezhustne. Keď bábovka vychládne, vyberieme ju z formy a polejeme krémom a ozdobíme čerešňou. Dobrú chuť! Zdroj/muratordom.com.ua

Tiez sa Vam moze pacit