Dezerty

Babičkin mrkvový koláč

Potrebujeme:
3 šálky cukru
1 šálka rastlinného oleja
6 vajec
1 1/2 lyžice vanilkový extrakt
3 lyžice citrónovej šťavy
3 šálky všetky hladkej múky
1 1/2 lyžice mletej škorice
1 1/2 lyžičky jedlej sódy
3 čajové lyžičky prášku do pečiva
4 šálky jemne strúhanej mrkvy
3/4 šálky nasekanej vlašské orechy
3/4 šálky hrozienok

Plnka:
500 g mascarpone
500 g čerstvého smotanového syra typu Lučina
50 g práškového cukru

Predhrejte rúru na 170-180 stupňov. Vymažte formu a vysypte hrubou múkou. Pripravíme krém,pretože sa musí dať schladiť minimálne na 6 hodín do chladničky: Mascarpone vymiešame so smotanovým syrom a práškovým cukrom.
Postup: Vo veľkej mise zmiešame cukor a olej, vajcia, vanilku a citrónovú šťavu a premiešame. V stredne veľkej miske zmiešame spolu: múku,sódu, kokos, škoricu a prášok do pečiva. Tieto ingrediencie vsypeme do pripravenej zmesi,premiešame. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu s posekanými orechami a hrozienkami. Jemne premiešame.
Takto pripravenú zmes dáme do formy a dáme piecť na 170 stupňov asi 35-45 minút.
Upečený koláč,prekrojíme a naplníme.Vrch potrieme tiež plnkou.
Zdroj/http://grandmotherskitchen.org/

Tiez sa Vam moze pacit