Grilovanie, Hlavné jedlá

Ananásovo-kuracia špecialita

2 veľké vykostené  bez kože kuracie prsia

1 veľký ananás,

2 veľké červené papriky,

1 veľká cibuľa,

12 prúžkov slaniny hrubé rezu

6 dlhé špajdle

 

Havajská omáčka:

1 1/2 pohára ananásový džús

1 1/2 lyžice kukuričného škrobu

1 polovica šálky hnedého cukru

2 lyžice sójovej omáčky

1/2 lyžičky soli

Nakrájame si mäso na kocky,tiež ananás a papriku a cibuľu. Plátok slaninky napichneme okolo každého kúska mäsa a ananásu, napichneme papriku a cibuľu dohromady a kľučkujeme slaninou okolo oboch z nich. Budeme potrebovať dva prúžky slaniny na špíze, ak použijeme 4 kusy mäsa a 3 kusy ananásu, papriky a cibule. Pokvapeme trochou olivového alebo rastlinný oleja rovnomerne po každom špíze. Predhrejeme gril na strednú teplotu. Počas pečenia otáčame,aby sa rovnomerne ugrilovali Podávame s horúcou omáčkou ...
Všetky ingrediencie dáme do kastróla a miešame, kým sa kukuričný škrob rozpustí. Zmes sa privedie do varu, znížime teplotu a dusíme po dobu 2 minút. Vyňatie pôdy z produkcie, kým pripravený na použitie. Zdroj/http://www.tablespoon.com/

Tiez sa Vam moze pacit