Dezerty

Adamove ústa

250 g margarín
150-200 g cukru
3 lyžice kakaa
5 lyžíc vody
6 vajec
270 g pšeničnej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
300 g okrúhle sušienky alebo piškóty
marmeláda a lekvár

Krém:

1 balíček puding smotany / vanilka
400 ml mlieka
200-250 g margarínu
100 g cukru

Poleva:

125g margarín
5 lyžíc cukru
3 lyžice kakaa
5 lyžíc smotany
1 čajová lyžička želatína
2-3 lyžice vriacej vody

Margarín, cukor, kakao, vodu, privedieme do varu a za stáleho,častého miešania. Varíme asi 5 minút a necháme vychladnúť. Sušienky potrieme džemom a spojíme. Bielky oddelíme od žĺtkov. Do vychladnutej hmoty postupne pridáme žĺtky, potom pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a vymiešajme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme kakao a pomaly vmiešame do pripravenej hmoty.
Na plech /38 x 24 cm/ dáme papier na pečenie,vylejeme cesto a poukladáme pripravené,džemom pospájané piškóty. Dáme piecť v rúre predhriatej na 170-180 ° C počas 30-40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Pokropíme s vodou s citrónom.
Puding rozmiešame v 1/2 pohári mlieka. Ostatné mlieko dáme variť s cukrom a 50 g masla. Do vriaceho mlieka vlejeme puding ,chvíľu prevaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vymiešame zmäknuté maslo a postupne pridávame malé porcie pudingu,stále miešame až do hladka.
Plnka: Margarín, cukor, kakao,smotanu dáme do hrnca a zahrievame, aby sa rozpustili ingrediencie. Rozpustite želatínu v horúcej vode a nechajte chvíľu nabobtnať. Krém zmiešame so želatínou.
Na koláč navrstvíme plnku a polejeme pripravenou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
Zdroj/http://slodkieniebo.blogspot.sk/

Tiez sa Vam moze pacit